United Airlines навлиза още по-дълбоко в бизнеса с летящи таксита. Авиокомпанията

...
United Airlines навлиза още по-дълбоко в бизнеса с летящи таксита. Авиокомпанията
Коментари Харесай

Бизнесът с летящите таксита се разраства

United Airlines навлиза още по-дълбоко в бизнеса с летящи таксита. Авиокомпанията освен влага 15 милиона $ в Eve Air Mobility, но поръча 200 летящи таксита и има алтернатива за поръчката на още 200 броя. United чака да стартира да получава четириместното електрическо транспортно средство за отвесно политане и кацане (eVTOL) на Eve незабавно след 2026 година

Компанията споделя, че инвестицията ѝ е била подтиквана както от доверието ѝ в пазара на градска въздушна подвижност, по този начин и от работните връзки на Eve с Embraer. Според United, Embrarer е " приближен производител на самолети с потвърден опит в построяването и узаконяването на самолети през 53-годишната история на компанията “. Embrarer преди този момент е работил с Uber по план за летящо такси, от който последният в последна сметка се отхвърли. 

Летящото такси на Eve има стандартни неподвижни крила, ротори и тласкачи с дизайн, който съгласно United благоприятства сигурността, успеваемостта, надеждността и опцията за узаконяване. Твърди се, че има обсег от 100 километра и United добави, че транспортното средство може да " понижи равнищата на звук с 90 % спрямо актуалните стандартни самолети “.

Това не е първият път, когато авиогигантът реализира съглашение с компания за eVTOL. Миналия месец той направи депозит от 10 милиона $ в друга основана в Калифорния компания за 100 летящи таксита. Така към този миг компанията е подготвила до 500 летящи таксита, които да добави към своя флот. United сътвори корпоративен фонд за рисков капитал за да ускори упоритостта си да доближи чисти нулеви излъчвания до 2050 година, без да разчита на обичайни обезщетения на въглеродни излъчвания. Чрез фонда United Airlines Ventures, колосът също влага в мотори с водородни горивни кафези и стабилно гориво.

" Днес United още веднъж прави история, като става първата огромна самолетна компания, която обществено влага в две eVTOL компании “, сподели президентът на United Airlines Ventures Майкъл Лескинен в изказване. " Заедно имаме вяра, че нашият пакет от технологии за чиста сила ще революционизира въздушния превоз, както го познаваме, и ще служи като катализатор за прекосяването на авиационната промишленост към стабилно бъдеще. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР